Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر اداره مطالعات و مقررات بانکی بانک مرکزی گفت: تمامی بانک‌ها غیر از بانک‌های قرض‌الحسنه مهر ایران و رسالت امکان پرداخت وام از حساب یارانه را دارند.

خبرگزاری تسنیم: مدیر اداره مطالعات و مقررات بانکی بانک مرکزی گفت: تمامی بانک‌ها غیر از بانک‌های قرض‌الحسنه مهر ایران و رسالت امکان پرداخت وام از حساب یارانه را دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حمیدرضا غنی‌آبادی درباره وضعیت اجرای طرح یاراکات اعتباری با گذشت دو ماه از ابلاغ این طرح و در واکنش به اینکه هیچ کدام از بانک ها جز بانک کشاورزی یاراکارت اعتباری صادر نمی کنند، افزود: ابلاغیه یاراکارت اعتباری به همه بانک ها ابلاغ شده و اگر شعب از این طرح مطلع نیستند، به دلیل کم کاری خود بانک ها است.
وی به ایبنا اظهار داشت: در حالی که بخشنامه های بانک مرکزی به صورت یکسان به کل سیستم بانکی ابلاغ می شود و بانک ها موظف هستند طی 5 روز کاری بخشنامه ابلاغی از سوی این بانک را بدون دخل و تصرف به زیرمجموعه خود ابلاغ کنند اما برخی بانک ها به متقاضیان دریافت یاراکارت اعتباری اعلام می کنند که تاکنون ابلاغیه این طرح از سوی بانک مرکزی به آن ها ابلاغ نشده است.

مدیر اداره مطالعات و مقررات بانکی بانک مرکزی این اقدام بانک ها را کم کاری آن ها عنوان کرد و افزود: برخی بانک ها به دلیل شیوه های اجرایی داخلی، منابع و ... تاکنون موفق به اجرای این طرح نشده اند اما اینکه این بخش نامه از سوی بانک مرکزی ابلاغ نشده، صحیح نیست.

غنی آبادی با تاکید بر اینکه اجرای یاراکارت یکی از راهکارهای ایجاد وفاداری و جذب مشتری در بانک ها است، گفت: بانک ها به دلیل اینکه برنامه‌ریزی مشخص و استراتژی معینی ندارند، از چنین طرح هایی استقبال نمی کنند و رویکردی منفعلانه دارند.

وی ادامه داد:تمام بخشنامه ‌های بانک مرکزی در حال حاضر به صورت یکسان از طریق سیستم مشخصی ابلاغ می شود و اگر یک بانک دریافت کرده باشد گواهی بر این است که سایر بانک ها نیز آن را دریافت کرده اند.

غنی آبادی در ادامه با تاکید بر اینکه اگر بانک این ابلاغیه را برای شعب و بخش های زیرمجموعه خود ارسال نکرده باشد تخلف انجام داده است، گفت: همه بانک ها و موسسات سیستم بانکی غیر از بانک های قرض الحسنه مهر ایران و رسالت امکان صدور یارا کارت اعتباری رادارند البته این دو بانک نیز به دلیل اینکه نمی توانند از عقد مرابحه استفاده کنند از این امکان برخوردار نیستند.

مدیر اداره مطالعات و مقررات بانکی بانک مرکزی با اعلام اینکه اجرای این طرح اجباری نیست، افزود: به بانک ها اعلام شده که این ظرفیت از سوی بانک مرکزی در اختیار آن ها قرار داده شده تا با وثیقه گرفتن یارانه سرپرستان خانوار برای آن ها کارت اعتباری صادر و تسهیلات پرداخت کنند و این ابلاغیه بانک مرکزی هم الزام نیست و ظرفیت سازی است.

وی، درباره شرایط دریافت وام و درخواست ضامن برای صدور این کارت از سوی بانک کشاورزی گفت: وثیقه قرار دادن یارانه نوعی ضمانت است و فرض بر این بود که برای دریافت تسهیلات ضامن حذف شود اما اعطای تسهیلات توسط بانک ها و تخصیص منابع و شرایط اعطای آن به موجب آیین نامه فصل سوم قانون عملیات بانکداری بدون ربا برعهده هر بانک است.

غنی آبادی با اشاره به اینکه برخی احکام و دستورالعمل های بانک مرکزی جنبه ایجاد یک بستر، زیر ساخت و ظرفیت دارد، افزود: هدف از ایجاد این طرح این بود که امکانی در اختیار بانک ها قرار داده شود تا با وثیقه قرار دادن یارانه، در قالب کارت اعتباری به متقاضیان تسهیلات ارائه شود.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۵۷۹۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین برات الکترونیکی تامین مالی زنجیره تامین توسط شبکه بانکی صادر شد

بانک مرکزی اعلام کرد: به منظور گسترش تامین مالی زنجیره تولید و اجرایی‌سازی شیوه‌نامه اجرایی استفاده از برات الکترونیکی (که طی بخشنامه شماره ۲۸۳۹۶۲‏‏/۰۰ مورخ ۲۹‏‏/۰۹‏‏/۱۴۰۰ به شبکه بانکی کشور ابلاغ شده است) با تلاش‌های صورت گرفته و فراهم‌سازی الزامات سامانه‌ای و فناورانه و با همکاری بانک‌های صادرات ایران، تجارت و ملی ایران و همچنین وزارت امور اقتصادی و دارایی بهره برداری تجاری از این ابزار در تاریخ سوم اردیبهشت ماه امسال عملیاتی شد و اولین برات الکترونیکی توسط دو بانک صادرات ایران و تجارت صادر شد.

در چارچوب این ابزار اشخاص حقیقی و حقوقی می‌توانند به منظور تامین سرمایه در گردش مورد نیاز فعالیت اقتصادی خود اقدام نمایند. لازم به ذکر است برات الکترونیکی سندی غیر کاغذی است که با درخواست برات‌دهنده (براتکش) یعنی خریدار در وجه یا به حواله کرد دارنده برات یعنی فروشنده و بر اساس اعتبار خریدار صادر می‌شود. سررسید این ابزار یک تا دوازده ماهه است و بانک عامل به عنوان رکن براتگیر، بازپرداخت مبلغ در سررسید را تقبل می‌کند.

برخی از مزایای برات الکترونیکی عبارتند از:
- قابلیت انتقال در زنجیره‌های فعالیت‌های اقتصادی
- امکان صدور برات الکترونیکی تا سقف ۲۰۰ فروش سال گذشته بنگاه خریدار
- معاف از برنامه کنترل مقداری ترازنامه بانک مرکزی
- امکان تنزیل توسط شبکه بانکی در صورت گذشته یک چهارم از عمر برات یا دو بار گردش در زنجیره

با توسعه استفاده از این ابزار برای کل شبکه بانکی ظرفیت مناسبی جهت تامین مالی بنگاه‌های اقتصادی در طول زنجیره‌های فعالیت آنها فراهم شده است. لازم به ذکر است که بر اساس بخشنامه مورخ ۲۶/۱/۱۴۰۳ بانک مرکزی به شبکه بانکی امکان صدور ۸۰ هزار میلیارد تومان برات الکترونیکی توسط شبکه بانکی در سال ۱۴۰۳ پیش بینی شده است که می‌تواند در کنار سایر ابزار‌های تامین مالی اعم از اوراق گام و تسهیلات نقش موثری در تحقق اهداف شعار سال ایفا کند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بانک و بیمه

دیگر خبرها

  • نحوه مقابله با چک‌های برگشتی: راهنمای جامع
  • آزادی ۲ زندانی جرائم غیر عمد در همدان
  • افرادی که سهام عدالت دریافت نکرده‌اند بخوانند
  • عملکرد دستگاه‌ها در اجرای اعتبارسنجی هماهنگ بانکی بررسی شد
  • تداوم کاهش نرخ رشد ۱۲ ماهه نقدینگی/ مهار خلق پول در بانک‌ها و موسسات اعتباری ناتراز
  • تداوم کاهش نرخ رشد ۱۲ ماهه نقدینگی/مهار خلق پول در بانک‌ها و موسسات اعتباری ناتراز
  • دریافت وام قرض الحسنه 10 تا 100 میلیونی برای یارانه بگیران
  • تقویت همکاری های بانکی ایران و افغانستان
  • نخستین برات الکترونیکی تامین مالی زنجیره تامین توسط شبکه بانکی صادر شد
  • توسعه همکاری های بانکی ایران و افغانستان